A nyár szünet közeledtével újabb kihívást jelenthet a gyermekek biztonságos okostelefon-, és internethasználatának megvalósítása. Ennek megvalósításához is szerettünk volna segítséget nyújtani.

A Sztárai Iskola és Szülői Klub szervezésében a digitális eszközök felelősségteljes használatáról előadást tartott Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő és Pál Melinda pszichológus.

A rendezvény keretében a szülők betekintést nyerettek abba, hogy milyen kihívásoknak és veszélyeknek vannak kitéve gyermekeik a mindennapi okostelefon-,  és internethasználat következtében.

Iskolai foglalkozások

Az előadók a délelőtt folyamán iskolánk felsőseinek tartottak előadást a közösségi alkalmazások megfelelő használatáról és veszélyeiről. A gyerekek az előadásokon hallottakat csoportmunkában dolgozták fel és rövid színdarabok formájában mutatták be egymásnak.

A projektnap témájához kapcsolódva a 3. osztályosok Solymosi Jánosné és Kósa Dóra szervezésében az “INTERNET HELYETT JÁTSZOM” mottóval rendeztek kiállítást. A gyerekek azokat az otthoni alkotásokat, rajzokat, játékokat és könyveket mutatták be egymásnak, amellyel az elmúlt hetekben, hónapokban játszottak számítógépezés és internetezés helyett.

A kiállítást ünnepélyes megnyitó keretén belül vidám, zenés játékokkal nyitották meg.

Mit tehet egy szülő?

“Digitális szülői felelősségvállalás kérdései az információs korban”  címmel délután a szülők is hallhattak a digitális eszközök használatának veszélyeiről, következményeiről.

A szülők számára rendelkezésre álló, gyermekeket az internet és a közösségi alkalmazások veszélyeitől védő technikai megoldásokról itt olvashatnak.

Comments closed