Vannak örökzöld mesék.

Ilyen a Tesz-Vesz város, amin már legalább a harmadik generáció nő fel, és ugyanolyan jól szórakozik rajta, mint a szülei és a nagyszülei.

Scarry egy merőben új állatmese-megközelítéssel pillanatok alatt belopta magát a gyerekek és a szülők szívébe is. Mindenki örömmel kereste Fér Egont – más néven Tekergőt –, a vadászkalapot és piros tornacipőt viselő kukacot a színes, izgő-mozgó város hétköznapjait bemutató mesekönyvekben, böngészőkben, szótárakban, foglalkoztatókban.

A könyvek különlegesen ötletes képi világának köszönhetően az olvasók még sokadik átlapozáskor is találhatnak újat a Cicó, Röfi, Hasi, Hilda, Szimat felügyelő, Bukdács úr, Kerek Perec mester, Zsémbes úr és Lucerna gazda kalandjait bemutató történetekben.

A több tucat nyelvre lefordított könyvsorozat sikere leginkább abban rejlik, hogy rengeteg humorral, könnyen megszerethető, mégis karakteres figurákkal mutatja be a hétköznapi élet kultúrákon átívelő eseményeit.

Idén lenne 100 éves Richard Scarry, Tesz-Vesz város atyja. Az amerikai származású író-illusztrátor a gyerek olvasókat több mint 300 könyvvel ajándékozta meg, melyek nem kevesebb mint 100 millió példányban keltek el világszerte. Bár Richard Scarry 1994-ben elhunyt, Tesz-Vesz város tovább él, fiának, Ifjabb Richard „Huck” Scarrynek köszönhetően, akivel október 4–6. között a magyar gyerekek is találkozhattak.

Tesz-Vesz város rajongóinak igazi csemege volt, hogy Huck Scarry, aki édesapja nyomdokaiba lépve folytatja a Tesz-Vesz város sorozatot, október 4-én Pécsett tartott közös rajzolással összekötött dedikálást.

Ezen a különleges és nagyszerű programon iskolánk harmadikosai is részt vettek.

Találkozni a Tesz-Vesz sorozat alkotójával, megismerni őt, hallgatni ahogy mesél gyermekkoráról és azokról a rajzokról amiket felfedezhetünk a sorozat könyveiben, valamint figyelni, ahogy tanítja ezeknek a kedves figuráknak a  megrajzolását, és a program befejezéseként közösen elkészíteni vele az egyik kedvenc figurát – azt hiszem életre szóló élmény marad mindannyiunknak.

Az, hogy személyre szólóan mindenkinek dedikálta a könyveit, és több közös fotót is készíthettünk – csak hab a tortán, ahogy szokták mondani.

A programot a Móra Könyvkiadó szervezte:

https://www.youtube.com/watch?v=XDTKwNtpuCo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0cwNPDTsRU1dlIvprVmJHHHvQ46ethdUg9vg7iAvmePur2R351214brfY

Szervező: Kardosné Tanó Ágnes

 

 

You might also like

Sztárai Mihály Általános Iskola Képzőművészeti Tagozatának Kiállítása
Elolvasom
Előkészítő foglalkozás leendő elsősök számára
Elolvasom
Gyorskorcsolya Diákolimpia megyei forduló
Elolvasom
Titkársági ügyek intézése
Elolvasom
IGAZGATÓI TÁJÉKOZTATÓ
Elolvasom

0 comments

Leave a reply