Május 13-án vasárnap- nyári meleget idéző napon – a Zsolnay Negyedben került megrendezésre 2. alkalommal a Medve Szabadtéri Matematikaverseny.

A Kismedve kategóriában (7.-8.o.) 3 csapattal vettünk részt. A versenyzők az állomásokon feladatokat kaptak és a megoldástól függően irányították őket jó vagy rossz irányba.

A verseny különlegessége, hogy szabadtéren zajlik és az időtartama maximálisan 4,5 óra lehet. Természetesen jó megoldásokkal és gyorsasággal ezt az időt jelentősen lehet csökkenteni.

A Kismedve kategóriában nevező 74 csapat közül a Lukács Zsuzsanna, Somogyi Réka, Kerekes Sarolta (7.o.) a 42., az Orosz Polett, Solymosi Zoé, Magyar Judit (8.o) a 25. míg az Orosz Olívia, Slézia Dávid, Slézia Máté (7.o.)  csapat az 1.helyezést érte el.

Ez utóbbi csapat számára nem ért véget a verseny, mert győzelmükkel jogot szereztek a június 9-én Debrecenben sorra kerülő országos döntőre.

Reméljük, ott is szép eredményt érnek el. A képeken versenyzőink látszanak a verseny címadójával, illetve a győztes csapat az oklevelekkel.

Comments closed

Betű méret
Kontraszt mód