A Vadvirág egyesület elnökét és helyettesét láttuk vendégül iskolánkban február 16-án. Az egyesület legfőbb célja az emberek környezettudatosságra nevelése.

Az előadás során szó volt a házak fűtéséről és a biomassza égetéséről. Azt is megtudtuk, hogy hogyan használhatunk vegyszereket, hogyan gondozhatjuk a veteményesünket környezettudatosan.

Gulyás Benjámin

Az alábbiakban Szabó Ármin 6. osztályos tanuló élménybeszámolóját olvashatják:

A biokertészet

2018. február 16-án, délután ismét egy érdekes előadást hallhattunk az iskola ebédlőjében a biokertészetről. A Vadvirág egyesület elnöke és a helyettese tartottak előadást a felső tagozatosoknak a növények növekedéséről, biopermetről, biohamuról.

Elmondták, hogy biopermettel védekeznek a rovarok ellen, illetve van olyan permet, ami segíti a növényeket a növekedésben. A növényeket úgy ültetjük helyesen, ha a sárgarépát a hagyma mellé vetjük, mert akkor egymást védik, és jobban tudnak nőni a növények.

Beszéltek még a komposztálódás folyamatáról és jelentőségéről. Egy megfelelő tárolóban a földhöz maradék ételt, lenyírt füvet, levelet lehet keverni, majd hagyni kell megérni.  A jó minőségű komposzttal trágyázni lehet a növényeket.

Nekem nagyon tetszett az előadás, mert érdekes volt. Nagyapáméknak is van földjük és én is szoktam segíteni nekik, kapálni, ültetni. Még traktoron is ültem a nagypapámmal! Legközelebb meg is beszélem a nagyszüleimmel az előadáson hallottakat.

You might also like

Novemberi meseolvasó nap az óvodában
Elolvasom
Mikulás ünnepség (Galéria)
Elolvasom
A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PARTNERINTÉZMÉNYE
Elolvasom
Várjuk Önt is szeretettel a Sztárais diákok hangversenyén
Elolvasom

0 comments

Leave a reply