A 2015/2016-os tanévben is lehetett jelentkezni a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre.

Idén ismét rekordot döntve, már 443 iskola tanulóját mozgatta meg a verseny, mintegy 6000 általános iskolás gyerek jelentkezett, és töltötte ki az első online forduló feladatait. A korosztályok közül a legtöbb nevezést az 5-6. osztályos csapatok küldték be.

A négyfordulós vetélkedőn iskolánkat Magyar Judit, Márki Noémi, Nagy Eszter, Orosz Polett és Solymosi Zoé 6. osztályos diákok képviselték. Az első két online fordulóban valós élethelyzetekre épülő pénzügyi feladványokat oldottak meg.

Például összegyűjtötték egy lakásfelújítás várható kiadásait, átgondolták egy család iskolakezdéssel kapcsolatos költségeit, pénzügyi fogalmakkal ismerkedtek meg, beleélték magukat abba az élethelyzetbe, amikor egy családnak mindenképpen szükséges hitelt felvenni a banktól, hogy boldoguljon.

Fél éves munka után teljesítményükkel bejutottak Baranya, Somogy és Tolna megye legjobb 5 csapata közé.

A regionális középdöntőre 2016. április 4-én került sor, ahol pénzügyi kvízben, különböző szövegértéses számolási feladatokban, pénzzel kapcsolatos közmondások értelmezésében és pénzügyi témájú szerepjátékban kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.

A mindvégig szoros versenyben a Make Happy Bank nevű, sztárais csapat végül a harmadik helyen végzett.

Felkészítő tanárukkal, Dékányné Kerner Szilviával együtt, idén is sok új ismeretet és a mindennapi életben is használható tudást szereztek a pénzügyekkel kapcsolatosan.

Comments closed