A téli szünet előtt, december 20-án rendeztük meg iskolánkban az izgalommal várt vásári programot.

Az adás-vételek sikeressége érdekében délutáni foglalkozások keretében készítettük fel a gyerekeket a kereskedés és pénzhasználat alapjaira.

Az árusítás természetesen nem volt kötelező, de az alsó tagozatosok szinte teljes létszámban vettek részt, és a felsősök közül is sokan beálltak árusító pultjaik mögé. A gyerekek többségében a feleslegessé vált tárgyaikat, játékaikat, illetve az általuk, vagy családjuk által készített alkotásokat árusították.

Az iskola alsó szintje rövid időn belül hatalmas vásári forgataggá változott. Az árusítók is rövidebb-hosszabb időre elhagyták posztjukat, hogy megnézhessék a többiek kínálatát. Néhányan útra keltek áruikkal, hogy még nagyobb esélye legyen a sikeres eladásnak.

A termékeknek rendkívül széles skáláját vonultatták fel. Vásárolhattunk például megunt, de gyönyörű plüssöket, ékszereket, fodrászati kellékeket. Sokan árusítottak kisautókat, kártyákat, társasjátékokat, könyveket. Többen karácsonyi kézműves termékeket adtak el, néhányan növényeket is árusítottak.

A vásár vége felé, akik mindenképp szerettek volna portékáiktól megszabadulni, lejjebb vitték az árakat. Több tárgy nem pénz, hanem csere útján váltott gazdát. Mindenki találhatott ízlésének és pénztárcájának megfelelő terméket, így sokan itt vásárolták meg a karácsonyi ajándékaikat.

Reméljük minden résztvevőnek kellemes, és hasznos délutáni program volt.

Írta: Pintér Eszter

Comments closed