Beiratkozás a Sztáraiba

Ismerd meg közelebbről a Sztárai Iskolát!

Lelkiismeretes szülők örök dilemmája: Vajon melyik a legjobb iskola gyermekem számára? A válasz nem könnyű.

Szerintünk ezt az 5 dolgot érdemes átgondolni:

 1. Fontos, hogy az iskola közel álljon a szülő értékrendjéhez. Így könnyű közös hullámhosszon lenni a tanárokkal és a többi szülővel.
 2. Lényeges szempont a biztonság. Testileg, lelkileg egyaránt.
 3. A jó iskola gyerekközpontú, így a legjobbat hozza ki a gyerekből.
 4. A gyereknek nem száraz információk kellenek, hanem inspiráció és élettel teli légkör.
 5. Kényelmes gyereknek és szülőnek egyaránt, ha a különórák helyben az iskolában elérhetők.

Milyen iskola a Sztárai?

A Sztárai jövőtudatos. Ez azt jelenti, hogy minden olyan képesség, skill elsajátítására lehetőséget biztosít, ami a gyerekek fejlődéséhez és későbbi sikeréhez szükséges. Ezáltal hasznos alternatívát biztosít, hogy a képernyők, kütyük fogsága helyett a személyiségüket építő tevékenységek szabadságát élvezhessék.

 

Minden képességet megmozgatunk. Helyben, utazás nélkül.

Sport

Az egészséges életmódra való nevelésnek egyik remek eszköze a sport. Ráadásul közben a gyerekek személyisége is formálódik, és még jól is szórakoznak közben.

Zene és művészet

A Sztárai alapfokú művészeti intézmény is egyben. Ez azt jelenti, hogy a mindennapokba beemeli a zene és a képzőművészet jótékony, fejlesztő hatását.

Idegen nyelv

Az iskolában első osztálytól kezdve tanulnak a gyerekek angolul, amivel a középiskolában előnyt szerezhetnek. Ezenkívül felső tagozaton van lehetőség második idegen nyelvként németet választani.

Biblia

Az iskolai élet hétköznapjaiban nagy hangsúlyt kapnak a bibliai értékek és ismeretek, ami hatékonyan hozzájárul a diákok kulturális intelligenciájának megalapozásához.

Sakk

Stratégiaalkotás, agyserkentés, közös játék. Ezt mind biztosítja a sakk. Fejleszti a logikai gondolkodást, önfegyelemre tanít, ráadásul játékos formában.

 

Miért érdemes iskolánkat választani?

 1. Gyerekbarát, családias légkörben könnyebben tanulnak a diákok
 2. Kis létszámú osztályokban nagyobb figyelem jut egy gyerekre
 3. A bibliai erkölcs nem vasszigorral nevel, hanem jó példával ösztönöz
 4. Művészeti, zenei, sport és nyelvi képzés segíti a személyiségfejlődést, és színesíti a hétköznapokat

Mi jellemző a sztárais gyerekekre?

 • Szeretnek iskolába járni
 • Életrevaló gyerekek
 • Fejlett kommunikációs képességgel rendelkeznek
 • Megállják a helyüket a középiskolákban
 • Átlagosnál nagyobb mértékben tehetségesek, kreatívak

Kiknek ajánljuk az iskolát?

Azoknak a szülőknek célszerű iskolánkat választani, akik gyermekük számára erkölcsös jövőt akarnak biztosítani, és egy olyan iskolát keresnek, ahol a gyermek képességei biztonságos légkörben bontakozhatnak ki.

Az iskola fenntartójáról

A Sztárai Iskola fenntartója a Hit Gyülekezete, aki kezdetektől elkötelezetten támogatja a boldog gyermekkor megteremtését a diákok számára. Az iskolába való jelentkezésnek, beiratkozásnak NEM feltétele a gyülekezethez való tartozás.

 

„A jó tanár nem csak ismeretet ad át, hanem felfedezésre inspirál”
Ez a vezérelv tükrözi a sztárais tanárok munkáját.

Ismerd meg közelebbről a
leendő elsős gyerekek tanítóit!

 

Alsós osztályfőnök

Somogyi Zsoltné, Ildikó

Ildikó néni vérbeli pedagógus. Olyan, aki kimegy hógolyó csatázni a gyerekekkel, és mindezt élvezi is. A tanításban a száraz tények helyett igyekszik inkább életre kelteni a tananyagot, ha kell a robotika segítségével is. Ezzel inspirálja gondolkodásra és kreativitásra a gyerekeket.

Ildikó rugalmas tanítási módszereivel segít abban, hogy minden diák megtalálja a saját tanulási stílusát, és fejlődjön mind szellemi, mind érzelmi szempontból. Szeret pozitív környezetet teremteni, ami hozzájárul ahhoz, hogy a tanulás ne csupán kötelesség, hanem örömteli élmény is legyen.

Szeretettel és sok kreatív ötlettel várja a leendő elsősöket!

Bibliatanító

Solymosi Jánosné, Marika

Marika néni szinte tyúkanyóként, szeretettel és gondoskodással veszi körül a gyerekeket. 40 éves tapasztalattal a háta mögött, igazi lelkiismeretes, odaadó pedagógus.

Marika vallja, hogy a bibliai történeteken keresztül nem csak kulturális ismeretekkel, hanem egyetemes emberi értékekkel gazdagodnak a gyerekek. Törekszik élményalapú módszerek használatával felkelteni a diákok érdeklődését.

Matematikatanár

Szűcs Andrea

Andi néni több mint 30 éve tanít, 20 éve, az alapítás óta a Sztáraiban is. Célja, hogy játékos, színes és mozgásos feladatokon keresztül a kis diákok megszeressék a matematikát.

Andi apró lépésekkel, a gyerekek tempójában szeret haladni a tananyagban, hogy az alapok stabilan rögzüljenek. Fontosnak tartja, hogy a gyerekeknek értéknek tartsák a tudást. Mottója, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. És ezt a tehetséget igyekszik felismerni bennük.

Angoltanár

Szklenár Dóra

Dóra néniről az a hír járja a gyerekek körében, hogy vicces, pörgős és nagyon érdekes órákat tart. A gyerekszáj pedig, mint tudjuk, kíméletlenül őszinte.

Dóra angol óráin arra törekszik, hogy a gyerekek hamar megtanulják az anyagot, és jó élményeket szerezzenek. Kiemelten fontosnak tartja, hogy órái játékosak legyenek, hiszen az alsó tagozatos gyerekeknél ez ad alapot arra, hogy megszeressék az idegen nyelvet.

Testnevelő tanár

Horváthné Komáromy Éva

Éva néni a testnevelés órákon nem csak sportágakat tanít. Sokkal inkább a mozgás szeretetét adja át. A versenyszellem megfelelő terelgetése mellett, egymás elfogadására és méltánylására buzdítja a gyerekeket.

Éva rátermettségét nem csak szaktudásának, sporttevékenységének, hanem hat saját gyermekén megedződött tapasztalatainak is köszönheti.

Napközis nevelőtanár

Sárdi Edina

Edina néni fontosnak tartja, hogy a napköziben a délutánok vidám légkörben teljenek. Ezért a házi feladatokon túl igyekszik rengeteg új játékot kipróbálni a gyerekekkel.

Edina mindent megtesz azért, hogy a kicsik a lehető legtöbb időt a szabadban, szabad játékkal töltsenek. Hiszen ez az az időtöltés, amire a gyerekeknek leginkább szüksége van. Nem csak felügyeli a napköziseket, hanem együtt is játszik velük.

 

Válaszd Te is a Sztárait! Segítünk a boldog gyermekkor megvalósításában!

 

Információk a beiratkozással kapcsolatban

Ha kérdésed van az iskolával vagy a beiratkozással kapcsolatban, akkor fordulj munkatársunkhoz az alábbi elérhetőségeken.

Nagyné Heirich Renáta, iskolatitkárunk szívesen segít eligazodni.

Email: titkarsag@sztarai.hu

Tel: +36 72 517 877

Cím: 7630 Pécs, Közraktár utca 1.

A beiratkozás menete

A beiratkozás 2024. április 18–19-én történik az iskola titkárságán.

Kapcsolódó dokumentum