Vannak örökzöld mesék.

Ilyen a Tesz-Vesz város, amin már legalább a harmadik generáció nő fel, és ugyanolyan jól szórakozik rajta, mint a szülei és a nagyszülei.

Scarry egy merőben új állatmese-megközelítéssel pillanatok alatt belopta magát a gyerekek és a szülők szívébe is. Mindenki örömmel kereste Fér Egont – más néven Tekergőt –, a vadászkalapot és piros tornacipőt viselő kukacot a színes, izgő-mozgó város hétköznapjait bemutató mesekönyvekben, böngészőkben, szótárakban, foglalkoztatókban.

A könyvek különlegesen ötletes képi világának köszönhetően az olvasók még sokadik átlapozáskor is találhatnak újat a Cicó, Röfi, Hasi, Hilda, Szimat felügyelő, Bukdács úr, Kerek Perec mester, Zsémbes úr és Lucerna gazda kalandjait bemutató történetekben.

A több tucat nyelvre lefordított könyvsorozat sikere leginkább abban rejlik, hogy rengeteg humorral, könnyen megszerethető, mégis karakteres figurákkal mutatja be a hétköznapi élet kultúrákon átívelő eseményeit.

Idén lenne 100 éves Richard Scarry, Tesz-Vesz város atyja. Az amerikai származású író-illusztrátor a gyerek olvasókat több mint 300 könyvvel ajándékozta meg, melyek nem kevesebb mint 100 millió példányban keltek el világszerte. Bár Richard Scarry 1994-ben elhunyt, Tesz-Vesz város tovább él, fiának, Ifjabb Richard „Huck” Scarrynek köszönhetően, akivel október 4–6. között a magyar gyerekek is találkozhattak.

Tesz-Vesz város rajongóinak igazi csemege volt, hogy Huck Scarry, aki édesapja nyomdokaiba lépve folytatja a Tesz-Vesz város sorozatot, október 4-én Pécsett tartott közös rajzolással összekötött dedikálást.

Ezen a különleges és nagyszerű programon iskolánk harmadikosai is részt vettek.

Találkozni a Tesz-Vesz sorozat alkotójával, megismerni őt, hallgatni ahogy mesél gyermekkoráról és azokról a rajzokról amiket felfedezhetünk a sorozat könyveiben, valamint figyelni, ahogy tanítja ezeknek a kedves figuráknak a  megrajzolását, és a program befejezéseként közösen elkészíteni vele az egyik kedvenc figurát – azt hiszem életre szóló élmény marad mindannyiunknak.

Az, hogy személyre szólóan mindenkinek dedikálta a könyveit, és több közös fotót is készíthettünk – csak hab a tortán, ahogy szokták mondani.

A programot a Móra Könyvkiadó szervezte:

https://www.youtube.com/watch?v=XDTKwNtpuCo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0cwNPDTsRU1dlIvprVmJHHHvQ46ethdUg9vg7iAvmePur2R351214brfY

Szervező: Kardosné Tanó Ágnes

 

 

You might also like

Városi atlétikaverseny – döntő
Elolvasom
Határtalanul – Horvátország
Elolvasom
Biblia Világa Országos Verseny döntő 1. hely
Elolvasom
Meghívó Ballagásra
Elolvasom

Comments closed

Betű méret
Kontraszt mód