Jonatán verseny 2021

Könyvajánló –a 6 fordulós Jonatán országos olvasási versenyen részt vett- néhány tanulótól.

 

Az 5. osztályos Gyimesi Eszter ajánlója

Egy Zizi naplója

A Jonatán országos olvasási verseny könyvei közül nekem az egyik, ami nagyon tetszett, az az „Egy Zizi naplója”. Ez egy lányról szól, aki új iskolába megy, és ott kell új barátokra szert tennie. Azért ajánlom elolvasni, mert vicces és nagyon ötletes már csak azért is, mert napló formájában van megírva. Biztosan neked is tetszeni fog, és ha elolvasod, akkor jó olvasást kívánok hozzá!

 

Váratlan utazás

Az egyik kedvenc regényem a Jonatán országos verseny könyvei közül, az a „Váratlan utazás”, mert nagyon szeretem az olyan könyveket, ami régen, az 1900-as évek elején játszódnak. Ez a könyv egy 12 éves lányról szól, akinek hirtelen teljesen megváltozik az élete, amiatt, hogy egy bizonyos ügy miatt el kell utaznia messzire, az elhunyt édesanyja családjához. Ott nem részesül valami kedves fogadtatásban, de végül nagy kalamajkák közepette, megszeretteti magát. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi történik ezután, akkor olvasd el és megtudod. Jó olvasást hozzá!

 

A 6. osztályos Márkus Dávid ajánlója

Anne Kalicky: Csupa smiley az életem

Minden. Tök. Király.

Ha szereted a Ropi naplóját és az ilyen tipikus, “nem az én életem a legjobb” könyveket, akkor ne habozz, olvasd el ezt is! Izgalmas, vicces!😁

 

A 3. osztályos Márkus Fruzsi ajánlója

Sara Pennypacker: Tehetséges Klementin

Nagyon vicces, Klementin mókás dolgokat mond. Izgalmas a története, mert egy olyan kislányról szól, aki “semmihez sem ért”… persze kiderül, hogy ez nem igaz! 🙂

 

A 3. osztályos Ujhelyi Emili ajánlója

Bodor Attila: A ló, aki édességet tüsszentett

Egy 8 éves kislány és egy különleges ló történetét, barátságát ismerheted meg.

A ló különlegessége, hogy édességet tüsszent. Ez a képessége honnan van és meddig tart, azt megtudhatod, ha elolvasod A ló, aki édességet tüsszentett című könyvet.