A Magyar Vöröskereszt közel ötven éve szervezi meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét, melynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében. Az egyes állomásokon elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó ismereteikről adnak számot a versenyzők.

A verseny célja:

• Az elsősegélynyújtás népszerűsítése és hatásos oktatása • Az emberi segítőkészség és a humanitárius eszmék terjesztése • A vöröskeresztes elsősegélynyújtók elméleti tudásának és gyakorlati ismereteinek fejlesztése

Iskolánk csapata heteken át tanult, gyakorolt. Nem sikerült minden elsőre, újra és újra próbáltuk megoldani a baleseti szituációkat, de mindig nagyon jó hangulatban teltek ezek a délutánok. Ezt megerősíthetik azok a diákok is, akik segítőként (sérültként) látogattak el egy-egy óránkra.

Izgalommal telve, lelkesen és kíváncsian érkezett csapatunk a verseny helyszínére. Az esős idő kissé megzavarta a szervezők előzetes terveit, de a baleseti helyszínek így is nagyon élethűek voltak.

Bár a versenyen csak az I. helyezett csapatot ismertették, de iskolánk képviselői, Hock Doroti Sára, Horváth Aliz, Tokodi Virág, Barabás Hanna és Orosz Olívia összehangoltan, igazi csapatként működve, jól felismerték és hatékonyan megoldották a feladatokat és látták el a sérülteket.

Gratulálunk a lányok versenyen nyújtott teljesítményéhez! Biztosak vagyunk abban, hogy szükség esetén nem remeg meg a lábuk, és higgadtan tudnak segítségére lenni a bajbajutottaknak.

Kedves Segítők, reméljük benneteket is megfogtak a mozgalmas, kihívást jelentő, érdekes szituációs gyakorlatok, jó hangulatú órák. Jövőre folytatjuk!

Köszönjük az iskolának, a szülőknek és mindenkinek, aki támogatásával segítette munkánkat!

Felkészítő: Maninger Kata (védőnő)

Comments closed

Betű méret
Kontraszt mód