A továbbtanulás és a pályaválasztás területén igyekszünk minél több segítséget adni diákjainknak.

Ezért vittük el a 7. osztályosokat idén először a „Mi a pálya? Műszaki pályaválasztó fesztivál” című rendezvényre, mely a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezésében valósult meg a Sportcsarnokban.

A rendezvény célja az volt, hogy élmény alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a műszaki pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát. A gyerekek a gépészettel, az informatikával, a távközléssel, az elektronikával, az elektrotechnikával és a vegyiparral ismerkedhettek meg. Több, mint 20 kiállító cég –köztük a Pécsi Szakképzési Centrum, a PTE – az érdeklődést felkeltő, játékos formában nyújtottak bepillantást a technika világába. A rendezvényt egy látványos kísérleteket bemutató rendhagyó fizikaóra nyitotta meg.

A gyerekeknek a kiállítók standjainál feladatokat kellett megoldaniuk, amiért jutalmat kaptak, ill. 3 matrica begyűjtésével részt vehettek egy sorsoláson is. Az élményszerzésnek csak az idő szűkössége szabott gátat, mivel még számos kiállító várta az ifjú érdeklődőket.

Összefoglalta: Hoffmann Zsolt

You might also like

2 napos nemzetközi tábor a Knowledge Well projekt keretében
Elolvasom
Ebédbefizetés és művészeti díjak készpénzes befizetésének időpontjai
Elolvasom
Városi mezei futó versenyen 1. és 2. hely
Elolvasom
Új felülvilágítók az óvodában
Elolvasom
Ebédbefizetés időpontjai
Elolvasom

Comments closed