20 éve a boldog gyermekkor szolgálatában

#jövőtudatos #gyerekközpontú #támogató

Ismerd meg közelebbről iskolánkat!

A beiskolázással kapcsolatos információkról bővebben itt olvashatsz →

Az idei tanévben április 7-én tartottuk jelmezes napunkat. Minden évben egy adott téma köré építjük a feladatokat, jelmezeket és a dekorációt is.

Az idei évben egy kerek évfordulót ünnepelnek világszerte. 2017. június 5-én, Jeruzsálem újraegyesítésének 50. évfordulóját.

Témanapunkkal mi is erről az évfordulóról szerettünk volna megemlékezni. Így született meg „A Biblia világa” elnevezés, ami további lehetőségeket nyújtott az ötletes jelmezek kitalálásához.

A sófár hangjával induló napunkat Baji Tamás bibliatanár nyitotta meg, majd  Scherer Edit igazgatónő beszélt ennek a napnak a jelentőségéről. Az események történelmi háttérét Hoffmann Zsolt, iskolánk történelemtanára vázolta fel, majd, egy rövid, Varga Dániel által készített videót néztünk meg arról, hogy miért fontos számunkra Jeruzsálem, s mi vezetett az 50 évvel ezelőtt történtekhez. Iskolánk tanulóiból alakult zenekarral Kardosné Tanó Ágnes vezetésével, izraeli dalokkal zártuk ezt a programunkat.

Az „édes” reggeli után az alsósok négy, a felsősök pedig öt helyszínen ismerkedtek meg játékos vetélkedő formájában a Biblia világával. Az állomásokon szereplő feladatok alkalmat adtak arra, hogy minden érzékszervünket „bevetve” versenyezzünk: Izraelhez kapcsolódó fűszereket és gyümölcsöket igyekeztünk kóstolással felismerni; hangszerek, zene, tánc, alagúton való átkelés, és várépítés tette izgalmassá a kisebbeknek a témanapot. A felsősök feladataiban történelmi és földrajzi tudás, a Biblia ismerete is szerepelt. Megfújhattak egy mini sófárt, illatáldozat olajának illatában énekelhettek. Részesei lehettek egy kis időre a csodák hat napjának is. Barangoltak Jeruzsálemben “kincsek” után kutatva. Majd az új ismereteikről kvíz kérdésekben adtak számot.

Az állomásokon nyújtott teljesítményért virtuális sékel volt a jutalom. Az, hogy az osztályok mennyire ragaszkodtak a nap során összegyűjtött pénzükhöz, az utolsó próbatételben derült ki. A csapatok adakozhattak a bankban elhelyezett sékeleikből Izraelhez kapcsolódó célokra. Ez a jószívű cselekedet bizony a verseny végeredményét is befolyásolta, hisz az adakozó csapatok plusz pontot kaptak!

Az alsó tagozatosok közül a 4. osztály, a felsősöknél a 8. osztály örülhetett Balázs Zsuzsa műhelyében készült  tortáknak.

A nap végét a jelmezek bemutatása és díjazása zárta. A bátor felvonulók jobbnál jobb ötletekkel nehezítették a zsűri döntését.

Akinek pedig még volt kedve és energiája, Kósa Dóra tanárnő  és volt sztárais diákunk, Hetesi Patrícia vezetésével izraeli táncok tanulásával tölthették a délutánjukat.

Szervezők: Somogyi Zsoltné, Horváthné Komáromy Éva, Hoffmann Zsolt

 

You might also like

Városi atlétikaverseny – döntő
Elolvasom
Biblia Világa Országos Verseny döntő 1. hely
Elolvasom
Meghívó Ballagásra
Elolvasom
Határtalanul – Horvátország
Elolvasom

Comments closed