Az idei jelmezes nap az ételekről szólt. Természetesen nem csak az evésről, hanem az ötletes jelmezekről, az ételkészítésről, előadásról, mindez a modern technika segítségével.
Reggelivel kezdtük a napot, majd megnéztük a drámaszakkörösök „Példabeszédek” című színdarabját.
A nap következő részében, az alsó tagozatosok látogatást tettek a felsősöknél, akik egy-egy ország gasztronómiáját mutatták be. Az előadás után, meg is kóstolhattuk a jellegzetes ételeket.
Miután felöltöttük jelmezeinket, megcsodálhattuk a túrórudikat, pizzákat, gyümölcsöket és pattogatott kukoricákat. A zsűri különleges ajándékokkal jutalmazta a legötletesebb kreációkat. Első helyezett lett Slézia Dávid, mint „pillecukor”, Czachesz Tamás a „nagymama befőttje”, és Tokodi Emma „Pop corn” jelmeze.
Videó versenyt is indítottunk, melyben az ételkészítés rejtelmeibe vezethettek be minket a vállalkozó kedvű alkotók, akik nemcsak szakácsművészetükről, hanem filmkészítési szaktudásukról is bizonyságot tettek. A verseny idei Oscar-díját Gulyás Benjamin nyerte meg.
Szervező: Kósa Dóra
Comments closed