Iskolánk​ ​az idei tanévben  indított először csapatokat a Medve Szabadtéri Matematikaversenyen, mely egy rendhagyó szabadtéri rendezvénysorozat.

A ​Ma​tematika ​Ö​sszeköt ​E​gyesület célkitűzése ez​zel​ a versennyel nem más, mint hogy közösségi élménnyé formálja a matematika és a logika világát. A versenysorozat minden évben tavasszal, Magyarország több nagyvárosában  kerül megrendezésre, egy-egy parkos-ligetes területen.

A pécsi fordulót  a Zsolnay Kultúrális Negyedben rendezték meg, ahol különböző állomásokon “játékos” feladatokat oldottunk meg. Abban különbözött ez a megmérettetés az eddigiektől, hogy a megoldások helyességétől függött, hogy melyik állomáson folytathatjuk.

Nekünk nagyon tetszett, mert interaktív volt, közben pedig rengeteget futottunk (5,18 km-t). Csapatunk, a 7. osztályosok végül arany fokozatot és 41 csapat közül a 6. helyet érte el. A csapat tagjai: Magyar Judit, Orosz Polett, Solymosi Zoé.

Iskolánk 6. osztályos csapata is arany fokozatot ért el, 66 induló közül 7,8 km-t megtéve a 28. helyen végzett. A csapat tagjai: Lukács Zsuzsanna, Somogyi Réka, Szkladán Zsuzsanna.​

Felkészítő tanár: Fejes Sándor

Publikálta: Somogyi Zsoltné

Comments closed

Betű méret
Kontraszt mód